Een website op maat

Een website <span>op maat</span>

Een website op maat is een unieke website, waarin specifieke behoeften, wensen en doelen zijn verwerkt van een merk. In tegenstelling tot een standaard website sjabloon, is een website op maat opgebouwd uit diverse elementen die ervoor zorgen dat een merk op de juiste manier online wordt gepresenteerd.

Wil jij ook zo'n vette website?

Laten we dan eens kijken wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens een eerste kennismaking!

Waarom kiezen voor een custom website?

Het kiezen voor een op maat gemaakte website biedt verschillende voordelen voor individuen of bedrijven die streven naar een unieke en op maat gemaakte online aanwezigheid. Een overtuigende reden is de mogelijkheid om het ontwerp van de website af te stemmen op de specifieke merkidentiteit en doelstellingen. Een responsive website maakt een persoonlijke gebruikerservaring mogelijk die de persoonlijkheid, waarden en boodschap van het merk weerspiegelt, wat resulteert in een sterkere band met het doelpubliek.

Bovendien bieden op maat gemaakte websites flexibiliteit en schaalbaarheid. In tegenstelling tot standaard templates en thema’s, kan een op maat gemaakte website worden ontworpen om aan de huidige behoeften te voldoen en tegelijkertijd eenvoudige aanpassingen mogelijk te maken. Deze aanpasbaarheid van de website zorgt ervoor dat de website effectief en relevant blijft op de lange termijn, zonder beperkingen die worden opgelegd door vooraf ontworpen templates. Veiligheid is een andere cruciale factor. Op maat gemaakte websites zijn minder vatbaar voor hackpogingen, omdat potentiële kwetsbaarheden minder voorspelbaar zijn. Deze verbeterde beveiliging is essentieel om gevoelige gegevens te beschermen en het vertrouwen van gebruikers te behouden.

Daarnaast zorgt een op maat gemaakte website voor geoptimaliseerde prestaties. Het aanpassen van de code en structuur van de site zorgt voor snellere laadtijden, verbeterde gebruikersnavigatie en een betere ranking in zoekmachineresultaten. Dit draagt bij aan een positieve gebruikerservaring en kan een positieve invloed hebben op de zichtbaarheid van de website in zoekresultaten.

Voordelen van een custom website

Een op maat gemaakt website biedt onwijs veel voordelen ten opzichte van een standaard website, welke is opgemaakt door een standaard thema.

 • Een website op maat heeft altijd een unieke uitstraling en zal nooit lijken op een andere website, welke is gemaakt met een standaard thema.
 • Er kan beter worden ingespeeld op de merkidentiteit door een op maat gemaakte website.
 • De laadtijd van de website zal worden verbeterd. Dit komt door een efficiëntere en schonere code, wat zorgt voor een soepele website.
 • Er kan gebruik worden gemaakt van meer kleurenschema’s, afbeeldingen en lay-out, waardoor de potentiele klanten op een positieve manier worden aangesproken.

Belangrijke elementen van een custom website

Een op maat gemaakte website heeft veel elementen waar een andere website niet over beschikt, waardoor deze zich goed kunnen onderscheiden van andere websites. Er worden mooie en vaak nieuwe elementen toegevoegd, waar vaak meer tijd in zit, maar wat de website wel speciaal en onderscheidend maakt van de rest. Hierbij kun je denken aan animaties, nieuwe functies voor de buttons of andere scrolls door de website heen. Een op maat gemaakte website onderscheidt zich door de volgende elementen:

 • Meer en nieuwe functionaliteiten; buttons die kunnen verspringen of een animatie op de homepagina. Door een eigen code te maken en niet te werken met vast thema, kunnen nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd aan de website. Hierdoor worden elementen toegevoegd die niet op een andere bestaande website terugkomen.
 • Betere veiligheid en minder kans op een hackers; een maatwerk website bevat minder bestanden en hierdoor kan de veiligheid beter worden gewaarborgd. Hackers zijn altijd op zoek naar zwakke punten in de website.
 • Een efficiëntere en gepersonaliseerde code; door middel van een zelf gebouwde code, zal de website niet gemakkelijk kunnen worden gekopieerd en heb je een authentieke website.
 • Betere gebruikerservaring; door nieuwe en geoptimaliseerde elementen toe te voegen, navigeert de doelgroep beter door de website heen. Hierdoor kan men soepel door de website worden geleid en kan de conversieflow ook verder worden verbeterd.

Een responsive design

Een responsive design is een benadering van webdesign waarbij websites zich aanpassen aan verschillende schermformaten en apparaten, zoals desktops, tablets en smartphones. Het doel is een optimale gebruikerservaring te bieden, ongeacht het gebruikte apparaat. Door flexibele lay-outs, afbeeldingen en CSS-codes te gebruiken, past een responsief ontwerp zich dynamisch aan, aan de gewenste schermgrootte.

Een responsive design maakt gebruik van flexibele grids en afbeeldingen. Hierdoor past de structuur zich aan, aan de schermgrootte. Daarnaast worden afbeeldingen op een flexibele manier geschaald, waardoor deze zich ook aanpast naar de schermgrootte. Ook het navigatiemenu past zich aan, aan de beschikbare ruimte en kan ook worden samengevoegd tot een hamburgermenu bij gebrek aan ruimte.

De gebruiksvriendelijkheid van een website op maat

De gebruiksvriendelijkheid van een op maat gemaakte website verwijst naar de mate waarin de site efficiënt kan worden gebruikt door bezoekers. Bij een responsive design wordt het ontwerp afgestemd op de specifieke behoeften en doelstellingen van de gebruiker, wat resulteert in een unieke en aangename gebruikerservaring. Belangrijke aspecten van gebruiksvriendelijkheid bevatten een fijne navigatiestructuur, duidelijke call-to-action-elementen, snelle laadtijden en responsieve lay-outs die zich aanpassen aan verschillende apparaten.

Door rekening te houden met de doelgroep en hun interactiepatronen, maximaliseert een op maat gemaakte website de toegankelijkheid van informatie en functionaliteiten. Dit draagt bij aan tevredenheid, retentie en het bereiken van de beoogde doelstellingen, waardoor de algehele gebruikerservaring positief wordt beïnvloed.

Wat zijn de kosten van een website 0p maat?

De kosten van een op maat gemaakte website verschillen enorm. Dit komt door verschillende aspecten tijdens het gehele proces.

 • Ontwikkelingstijd; de duur van een op maat gemaakte website kan enorm verschillen en dit komt door de grootte en de moeilijkheid van een website.
 • Het design; de moeilijkheid van een webdesign zorgt ervoor dat een webdeveloper langer bezig kan zijn met het ontwikkelen van een website.
 • Functionaliteiten; een animatie toevoegen aan de website? Dit kost meer tijd om te ontwikkelen en hier worden uiteindelijk meer uren voor gerekend.
 • Responsiviteit; moet de website op alle apparaten mee schalen? Dit zorgt voor een langere ontwikkeltijd, maar wel voor een volledige belevenis van de website.

Het verschil in kosten met een kant-en-klare website

Het grootste verschil tussen een op maat gemaakte website ten opzichte van een kant-en-klare is dat op maat gemaakte website wordt opgemaakt door een efficiënte code in plaats van een thema. Er komen meer onderdelen en functionaliteiten kijken bij een op maat gemaakte website, waardoor de gebruikerservaring veel beter is.

Ben je toe aan een nieuwe (custom) website?

Wij maken al ruim 10 jaar de mooiste (custom) websites in Wordpress. Zorg voor een online visitekaartje die bezoekers niet snel vergeten.

Daan Groenewoud Head of Development