Human Logic

Een zakelijk maar speels platform met een gebruiksvriendelijke werking

Design Development
De uitdaging

"It's all about people"

Bekijk website

Human Logic is een succesvolle coaching methode waarin de persoon centraal staat. Aan de hand van één persoonlijk assessment en zes peer assessments wordt de vergelijking gemaakt tussen hoe een persoon zichzelf ziet en hoe collega’s deze persoon zien. Hierna volgt een traject onder begeleiding van een coach die met de persoon aan de slag gaat om deze in zijn/haar kracht te zetten. Het feit dat de persoon centraal staat was dus essentieel en moest dus terug komen in het design.

De website moet nauw in contact staan met een externe tool welke de assessments mogelijk maakt. Aan de hand van diverse API’s moet data uitwisselbaar zijn, zodat dit beschikbaar is in persoonlijke accounts binnen de website.

Bekijk website
De aanpak

Een databank aan personen en deze dynamisch kunnen inzetten

Om de vraagstelling van het terug laten komen van de persoon en de gedragsstijlen te kunnen realiseren, is er al vrij snel een databank van personen aangemaakt. Deze personen zijn nauwkeurig uitgekozen samen met de klant en voorzien van een passende gedragsstijl. Deze personen moesten op meerdere plekken binnen de site terug kunnen komen, zoals op de pagina’s die uitleg zouden bieden over de gedragsstijlen, maar ook in call to actions over de gehele website.

Ter ondersteuning van de gedragsstijlkleuren is er gekozen om de huisstijl te verrijken met vormen. Deze vormen zijn, afhankelijk van de vorm, allemaal te koppelen aan een gedragsstijl. Deze vormen zijn op een subtiele wijze verwerkt in het design.

Het resultaat

Een razendsnelle website met een zakelijke uitstraling op een speelse manier

Voor het project zijn we begonnen met het opzetten van een backend welke super gebruiksvriendelijk is (custom WordPress development). Geen overbodige opties, pagina’s of andere poespas. Enkel wat écht nodig is. Dit heeft het gebruik van de website voor de klant, welke al bekend was met WordPress, vele malen vereenvoudigd. De databank van personen is gemakkelijk aan te passen en in te zetten op de gewenste plekken binnen de website.

Het webshop- en account gedeelte is volledig gestyled naar de huisstijl. Hierin is niet alleen de klanten omgeving meegenomen, maar ook alle emails die vanuit de website komen. Daarnaast sluiten de koppelingen met de assessment tool naadloos aan en is de overgang nauwelijks merkbaar voor gebruikers. Dat is pas gebruiksvriendelijk.

Ben je toe aan een nieuwe (custom) website?

Wij maken al ruim 10 jaar de mooiste (custom) websites in Wordpress. Zorg voor een online visitekaartje die bezoekers niet snel vergeten.

Daan Groenewoud Head of Development