De 6 voordelen van WordPress

De <span>6 voordelen</span> van WordPress

WordPress is zonder twijfel het meest populaire open-source content management systeem (ofwel CMS) ter wereld. Het wordt door veel professionals gekozen als hét systeem om websites in te maken en beheren. En dat is natuurlijk niet zonder reden, wij hebben de 6 meest belangrijke redenen op een rijtje gezet.

Ben jij ook zo toe aan conversies?

Wij bouwen dagelijks geoptimaliseerde funnels die van A tot Z qua stijl, gevoel & context kloppen en dat willen we natuurlijk ook graag voor jou doen!

1. WordPress is gratis

Tot de verbazing van velen, is WordPress tot op de dag van vandaag nog steeds gratis om te gebruiken. Je kunt WordPress downloaden, installeren, en direct aan de slag om jouw website in elkaar te zetten. Je hebt dan wel een “standaard” website, die niet gaat mee doen om de ‘website van het jaar’, maar je hebt een website die functioneert.

Wij als digital agency maken website die wel mee doen voor ‘website van het jaar’. We kijken naar jouw wensen en doelgroep, en ontwikkelen op basis daarvan jouw nieuwe (converterende) online visitekaartje.

Wil je een WordPress website laten maken?

 

2. Alles en iedereen houdt rekening met WordPress

Ieder programma, softwarepakket en individu dat betrokken is bij websites, neemt WordPress in overweging. Hierdoor zijn koppelingen tussen systemen vaak zo eenvoudig als het installeren van één specifieke plugin. Dit geldt voor elke nieuwsbriefsoftware, ontwikkelaar, betaalprovider, salessysteem, enzovoort. Er zijn ongekend veel integraties mogelijk met allerlei verschillende systemen die jou het leven veel makkelijker kunnen maken.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Mailchimp
 • Mollie
 • Zapier
 • Woocommerce
 • Salesforce

Wil je nog meer leren over WordPress integraties? Neem dit dan vooral door!

3. Ontzettend veel plugins

Plugins staan eigenlijk in hetzelfde rijtje als integraties. Plugins zijn eigenlijk een stukje software toevoeging aan de achterkant van de website. De plugin heeft een bepaalde functionaliteit die je dan kan gebruiken in het systeem.

Er zijn meer dan twintig duizend plugins beschikbaar in WordPress, en 90% hiervan is om gratis te gebruiken. Voor alle functies die jij nodig hebt, is er wel een plugin te vinden.

Pas wel op met het gebruik van te veel plugins, dit kan dusdanig veel code toevoegen dat het de snelheid van jouw website aan kan tasten. En dat vind Google (of een andere zoekmachine) niet leuk waardoor je organische plekken (SERP) kan gaan verliezen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

4. Flexibiliteit

Je zit bij WordPress niet vast aan één partij. Dit betekent dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt altijd switchen van hosting partij of switchen van Thema als het je helemaal niet meer aan staat. Binnen enkele klikken kan je jouw hele website omgooien. Dit is vaak niet verstandig zonder een gedegen plan, maar dat terzijde.

Je kunt ontzettend veel aspecten toevoegen aan je website. Wil je een webshop toevoegen? Download Woocommerce en voeg producten toe. Wil je nieuwsbrief inschrijvingen vergaren? Koppel mailchimp en maak een pop-up formulier. Wil je een blog omgeving? Perfect, daar is WordPress voor bedoeld.

Kom je er zelf niet uit? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de opties.

5. WordPress is SEO vriendelijk

Dit zegt je mogelijk niet heel erg veel, maar is wel een ontzettend belangrijk onderdeel als je online gevonden wilt worden op bepaalde zoekwoorden. Doordat WordPress zoekmachine vriendelijk is, zal jouw geschreven content makkelijker op een goede plek komen in Google.

WordPress is een relatief lichtgewicht CMS, dit zorgt ervoor dat een gemiddelde pagina snel wordt geladen en daar is Google dan weer erg blij mee. Google heeft meermaals aangegeven dat de bezoeker/lezer centraal staat, en dat een snel geladen website een bezoeker blij maakt. Een blije bezoeker = een blije zoekmachine (Google, Bing, Yahoo).

Er zijn verschillende plugins die jou ook kunnen helpen bij het opzetten van goede SEO. Zo kan je bijvoorbeeld Yoast of Rankmath gebruiken om jouw SEO in te stellen. Je kunt algemene SEO instellingen en pagina instellingen zoals ‘meta omschrijving, meta titel en focus keywords’ invullen om jouw content beter te laten presteren.

 

6. WordPress is goed beveiligd

WordPress neemt beveiliging serieus en biedt diverse functies en praktijken om websites te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Enkele belangrijke aspecten van de beveiliging van WordPress zijn:

 1. Regelmatige updates: WordPress brengt regelmatig updates uit om bekende beveiligingslekken te dichten en algemene prestatieverbeteringen door te voeren. Het is cruciaal om de nieuwste versie van WordPress te gebruiken en deze regelmatig bij te werken.
 2. Beveiligingsplugins: Er zijn verschillende beveiligingsplugins beschikbaar die extra beschermingslagen toevoegen aan je WordPress-site. Populaire plugins zoals Wordfence, Sucuri Security en iThemes Security bieden functies zoals firewallbescherming, malware-scans en inbraakdetectie.
 3. Sterke Wachtwoorden: Het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden voor zowel het WordPress-dashboard als andere accounts verbonden aan de website is essentieel. WordPress moedigt het gebruik van complexe wachtwoorden aan om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 4. Tweestapsverificatie: WordPress ondersteunt tweestapsverificatie, een extra beveiligingslaag die vereist dat gebruikers naast hun wachtwoord ook een unieke code invoeren, meestal gegenereerd door een mobiele app.
 5. Bestandsrechten en -machtigingen: Het correct instellen van bestandsrechten en -machtigingen op de server is van groot belang. Dit minimaliseert het risico op ongeautoriseerde toegang tot belangrijke bestanden en mappen.
 6. SSL-versleuteling: Het implementeren van een SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de browser van de bezoeker en de server, waardoor de overgedragen gegevens veiliger zijn. Dit is vooral belangrijk voor websites die persoonlijke informatie verwerken, zoals inloggegevens of betalingsinformatie.
 7. Back-upstrategie: Het regelmatig maken van back-ups van je WordPress-website is een essentieel onderdeel van de beveiligingsstrategie. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kun je snel herstellen naar een eerdere functionerende staat.

Door aandacht te besteden aan deze beveiligingsaspecten en proactief te handelen, kun je de algehele veiligheid van je WordPress-site aanzienlijk verbeteren en potentiële risico’s minimaliseren.

In conclusie

WordPress heeft vele voordelen, en is daarom ook het meest gebruikte CMS ter wereld. Benieuwd of jij kan overstappen naar WordPress? Of wil je jouw website in WordPress laten maken? Neem vooral contact met ons op, en wij helpen je naar jouw droomwebsite toe.

Wil jij ook zo'n vette website?

Laten we dan eens kijken wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens een eerste kennismaking!

Tom & Isabelle Masters of Development